BLOGI

Vegaaninen mac ’n’ cheese

Arkiruokien klassikko, lapsille varmasti maistuva hitti mac ’n’ cheese onnistuu loistavasti myös vegaanisena versiona!

2 annosta, valmistusaika noin 15 minuuttia

Ainekset:

  • 125 g Porlammin Vege plus -juustoa
  • 1 prk (2,5 dl) juustonmakuista kauraruokakermaa 
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 4 dl makaronia
  • vettä
  • suolaa
  • (mustapippuria, yrttejä)

Valmistus:

  1. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Voit lisätä keittoveteen ripauksen suolaa, mutta sen voi jättää myös pois, sillä ruokaan tulee suolaa juustokastikkeesta.
  2. Makaronin kiehuessa raasta juusto.
  3. Kaada keittovesi makaroneista pois. Lisää makaronien sekaan juustoraaste, kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet.
  4. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa juustokastikkeeksi.
  5. Lisää halutessasi päälle hienonnettuja yrttejä tai mustapippuria myllystä.
  6. Tarjoile leivän ja salaatin kanssa.