BLOGI

Vegaaninen hernekeitto

Talven klassikkoruoka hernekeitto valmistuu tietenkin tölkkiversiona. Itse tehty hernekeitto on kuitenkin vielä herkullisempi ja lähes itsestään valmistuva ruoka, jos vain muistaa panna herneet likoamaan ajoissa!

6 annosta, valmistusaika 8 h liotus + 3 h keitto

Ainekset:

  • 2,5 l vettä
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 sipulia
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • suolaa ja pippuria
  • sinappia

Valmistus:

  1. Huuhtele herneet. Laita herneet likoamaan veteen yöksi.
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Hienonna sipuli ja lisää se ja liemikuutiot kattilaan.
  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muista sekoittaa aina välillä, palaa herkästi pohjaan.
  4. Mausta keitto oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  5. Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa vettä jos keitto on liian sakeaa.
  6. Tarjoa sinapin ja leivän kanssa. Muista pannari jälkiruoaksi!

Resepti on veganisoitu versio Marttaliiton reseptistä!