BLOGI

Helppo vegaaninen lasagne

Lasagne onnistuu vegaanisena versiona nopeasti ja helposti. Proteiineja voi vaihdella oman maun mukaan pavuista linsseihin, tofuun, Hernikseen ja vegejauhiksiin. Knorrin lasagne -ateria-ainekset on viimein veganisoitu, joten vegaaninen lasagne valmistuu helposti. Juustokastike kruunaa tämän uuniruoan!

4 annosta, valmistusaika 45 min

Ainekset:

  • 250 g vegejauhista
  • 1 prk (230 g) mustapapuja suolaliemessä
  • 1 pkt Knorr Italian Lasagne -ateria-aineksia
  • 3 dl kauramaitoa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • margariinia
  • 150 dl Porlammin Vege plus -juustoraastetta
  • 2,5 dl juustonmakuista kauraruokakermaa
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita

Valmistus:

  1. Lisää paistokasariin 2 rkl öljyä. Paista siinä vegejauhis. Huuhtele ja valuta mustapavut ja lisää ne pannulle.
  2. Lisää joukkoon kastikeaineet, 3 dl kauramaitoa ja 6 dl vettä. Sekoita ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  3. Sekoita juustoraaste, kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet yhteen juustokastikkeeksi.
  4. Voitele uunivuoka margariinilla. Laita voidellun uunivuoan pohjalle kerros kastiketta, hieman juustokastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Kokoa kerroksittain kastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Lopeta juustokastikekerrokseen.
  5. Paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa salaatin kanssa!