Julkaisemani Kirjat

Kaltainen valmiste

Kosmos, 2021
Vallattomia esseitä

Lajien välissä liikkuva teos ihmisistä ja muista eläimistä, halusta, anarkismista sekä siitä, miten salakuljettaa hiiri lentokoneeseen.

Miltä tuntuu hypätä pimeään roskasäiliöön ja huomata sen olevan täynnä ruokaa? Mitä ihminen ajattelee, kun poliisi lyö vieressä seisovaa ihmistä? Entä miten joku päätyy naimisiin Jeesuksen kanssa? Kaltainen valmiste johdattaa lukijan vallattujen talojen katoille ja karismaattisten seurakuntien kokouksiin. Esseeteos käsittelee valtaa ja vallattomuutta, maailmaa koossa pitävää toivoa sekä kertoo Auvisen uskomattomista seikkailuista Bonian nukketeatterifestivaaleista Kenian slummeihin.

Kirja löytyy myös äänikirjapalveluista, mm. BookBeat, Storytel, ElisaKirja ja Nextory!

Lihan loppu -kansi Suvi Auvinen

Lihan loppu

Kosmos, 2019
Journalistinen tietokirja

Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta yksi on jatkanut kasvuaan vuodesta toiseen: kasvissyönti. 

Viime vuosina lihansyönnin vähentäminen on noussut globaalisti merkittäväksi tekijäksi, joka muuttaa jo talouden rakenteita. Miksi näin on tapahtunut, ja mitä se merkitsee tulevaisuudessa? Lihantuotannon päästöjen vuoksi ilmastonmuutoksen maailmassa kasvissyöntiin siirtyminen saattaa olla jopa väistämätöntä. 

Mutta mitä lihan loppu tarkoittaa maatalouden, politiikan, terveyden, liiketoiminnan tai yhteiskunnan eläinkuvan kannalta?  Tapahtuuko merkittävä muutos teknologian avulla vai asennemaailmassamme? Lihan loppu etsii ratkaisuja aikamme kiireellisimpään kysymykseen: mitä syömme huomenna?

Kirja löytyy myös äänikirjapalveluista, mm. BookBeat, Storytel, ElisaKirja ja Nextory!

lapsiperheen vegaanikeittokirja

Lapsiperheen vegaanikeittokirja

Kosmos, 2020
Keittokirja yhdessä Elina Innasen kanssa

Maistuvaa kasvisruokaa koko perheelle! 

Suomen ensimmäinen vegaaninen keittokirja koko perheen makuun on täällä. Asiantuntijoiden kanssa koostettu teos auttaa arjen kiireessä.

Jokainen haluaa ruokkia lapsensa mahdollisimman terveellisesti ja herkullisesti. Miten nämä kaksi asiaa yhdistetään? Entä miten saan lapset syömään enemmän kasviksia? Lapsiperheen vegaanikeittokirja koostuu kuukauden ruokalistasta, joka on koottu yhdessä ravitsemusalan asiantuntijoiden kanssa. Arkiruokien ohella herkuttelua ei ole unohdettu. Reseptien lisäksi kirjasta löytyy tiiviisti perustieto lasten täysipainoisen vegaaniruokavalion toteuttamiseen sormiruokailijoista perheen teineihin.

Tekijäparina toimii suomalaisen kasvissyönnin voimakaksikko. Minun lisäkseni kirjaa on ollut tekemässä ruokabloggaaja ja palkittu keittokirjailija Elina Innanen, joka on tullut tunnetuksi Chocochili-blogistaan.

Kirja on saatavana myös sähkökirjana yleisimmistä lukuaikapalveluista.

Mukana kokoelmissa:

13Katseluasentoa

13 katseluasentoa

Kosmos, 2020
Essee kokoelmaan
Toim. Kaisu Tervonen

Kirjoituksia televisiosta ja tunteista

Televisio on entistä vähemmän kansakunnan yhteinen rituaali ja entistä enemmän jokaisen yksityinen tunne-elämys. Tämän hetken kiinnostavimpien kirjoittajien teos kertoo kolmestatoista eri vinkkelistä, miltä televisio tuntuu.

Ovatko deittailurealityt näennäisintohimolla päällystettyjä monogamiakampanjoita? Kasvattiko lastensarja Alfred J. Kwak yhdestä sukupolvesta aktivisteja? Onko Kotikadun Pertti Mäkimaa maailmanmiehen prototyyppi ja Don Draperin edeltäjä? Ja mikä on Netflixin surullisin sarja? Kirjan viimeinen essee hyvästelee koko median, joka ei enää vastaa silppuista arkeamme.

Kaisu Tervosen toimittaman teoksen kirjoittajat ovat Suvi Auvinen, Carmen Baltzar, Saara Hannus, Iida Sofia Hirvonen, Silvia Hosseini, Ville Hämäläinen, Veikka Lahtinen, Sini Mononen, Pontus Purokuru, Tytti Rantanen, Marianne Savallampi ja Janne Siironen.

Tartunta

Kosmos, 2020
Novelli kokoelmaan
Toim. Pontus Purokuru

Keväällä 2020 maailmaan levisi merkillinen virus, joka tartutti kaikki. Oireet vaihtelivat: yhdet saivat kuumetta ja hengenahdistusta, toiset pakkomielteen hamstrata vessapaperia, kun taas kolmannet lauloivat parvekkeillaan ja neljännet myivät paniikissa kaikki osakkeensa.

Tartunta tallentaa teksteihinsä elämää noina merkillisinä poikkeustilan aikoina, jolloin tylsästä ja tavallisesta arjesta oli yhtäkkiä tullut himoittua arvotavaraa ja sen korviketta koetettiin valmistaa nostalgisilla nuoruuskuvahaasteilla ja videokahveilla.

Tartunta on antologia, jonka tekijöinä on eturivin kirjailijoita ja ajattelijoita, kuten Pontus Purokuru, Iida Sofia Hirvonen, Antti Ronkainen, Suvi Auvinen, Aino Vähäpesola, Antti Holma ja Harry Salmenniemi.

Mitä tapahtuu huomenna lukemiselle?

WSOY, 2020
Artikkeli kokoelmaan

Lukemisen suosio harrastuksena on laskusuunnassa, kansalaisten lukutaito heikkenee, viestinnän uudet muodot korvaavat tekstin.

Tässä kirjassa tarkastellaan lukemisen perinteitä ja uusia suuntauksia, sen merkitystä yksilölle ja yhteiskunnalle. Mikä on lukemisen rooli ihmisten välisessä kanssakäymisessä? Miten lukeminen kehittää aivoja ja ajattelua? Millainen rooli monimediaisuudella tai äänikirjojen voimakkaasti kasvavalla suosiolla on lukemisen tapojen muutoksessa? Vaikka uudet mediat vaativat uudenlaisia viestintätaitoja, tarkoittaako se välttämättä sitä, että nykymuotoisen lukemisen tulevaisuus on uhattuna?

Mitä tapahtuu huomenna lukemiselle? kokoaa kannanottoja lukemisen harrastajilta ja ammattilaisilta, tutkimusta, kritiikkiä ja tulevaisuudennäkymiä. Kirjoittajat kutsuvat lukijan pohtimaan, mitä lukeminen merkitsee sellaisena kuin olemme sen oppineet ja sellaisena miksi se saattaa olla muotoutumassa.

Ilmastotekokirja

WSOY, 2020
Kirje kirjaan
Kaisa Happonen ja Karri Miettinen

Selätä ilmastoahdistus – toimi! Nuorten tietokirja tarttuu ilmastoahdistukseen konkreettiisesti. Se selvittää syitä ja seurauksia ja kannustaa käytännön tekoihin lamaannuksen sijaan.

Kirjassa eri alojen asiantuntijat vastaavat Kaisa Happosen ja Karri Paleface Miettisen kysymyksiin. Oma kirjeeni vastaa kysymykseen ”Onko jokaisen oma asia, mitä lautaselle laittaa?” 

 

Tulossa: