Toimittaja

Työnäytteet

Kaipaatko kirjoittajaa? Olen parhaimmillani pitkässä feature-tyyppisessä jutussa. Toimin Voima-lehden vt. päätoimittajana syksyllä 2017, joten kokonaisen julkaisun suunnittelu ja toteutus on myös tuttua. Olen tehnyt töitä myös editorina eri julkaisuille useiden vuosien ajan. Teen sekä journalistisia tekstejä että tilaustöitä. Olen kirjoittanut mm. yritystarinoita sekä konferenssiraportointeja asiakkaiden tarpeen mukaan.

Olen kirjoittanut vuosien varrella satoja juttuja. Tässä muutama, jotka edustavat hyvin tyyliäni.

Kuvakappaus Jäähyväiset juustolle -artikkelista

Jäähyväiset juustolle

Image 9/2019

Say cheese! Kirjoitan jutussa rakkaudestani juustoon, siitä miksi siitä on niin vaikea luopua ja vegaanisten juustojen tuskallisen hitaasta kehityksestä. Oma kokemus, asiantuntijahaastattelut sekä data soivat jutussa yhtenä kokonaisuutena.

Ei vittu kytät

Voima 10/2017

Luottavatko poliisit toisiinsa? Kyllä. Miksi ylikomisario Jari Taponen sitten lukitsee työhuoneensa oven Helsingin poliisissa? Henkilöhaastattelu poliisista, josta ei pitänyt tulla poliisia. Juttu pysähtyy poliisin ja anarkistin välillä olevan jännitteen äärelle ja muodostaa kokonaisuuden, jossa aito kohtaaminen valuu lukijan syliin.

Kuvakappaus Ruokahävikki - ilmasto-ongelma vai ei? -artikkelista

Ruokahävikki – ilmasto-ongelma vai ei?

Verkkojulkaisu Minska 15.11.2019

Asiateksti ruokahävikistä Minskan tilauksesta. Uusi verkkojulkaisu pyysi vieraskynää itselleni ajankohtaisesta aiheesta. Olin juuri kirjoittanut tietokirjan ruoasta, ja törmäsin jatkuvasti väitteeseen siitä, että ruokahävikki on suurempi ilmasto-ongelma kuin se, mitä syödään. Halusin taklata tämän väitteen kerralla kunnolla: asiapitoisella tekstillä, joka on kuitenkin kirjoitettu helposti ymmärrettävään muotoon. Muina vieraskynäkirjoittajina mm. Jani Toivola ja Julia Thurén