Talven klassikkoruoka hernekeitto valmistuu tietenkin tölkkiversiona. Itse tehty hernekeitto on kuitenkin vielä herkullisempi ja lähes itsestään valmistuva ruoka, jos vain muistaa panna herneet likoamaan ajoissa!
6 annosta, valmistusaika 8 h liotus + 3 h keitto
Ainekset:
- 2,5 l vettä
- 500 g kuivattuja herneitä
- 2 sipulia
- 2 kasvisliemikuutiota
- suolaa ja pippuria
- sinappia
Valmistus:
- Huuhtele herneet. Laita herneet likoamaan veteen yöksi.
- Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Hienonna sipuli ja lisää se ja liemikuutiot kattilaan.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muista sekoittaa aina välillä, palaa herkästi pohjaan.
- Mausta keitto oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa vettä jos keitto on liian sakeaa.
- Tarjoa sinapin ja leivän kanssa. Muista pannari jälkiruoaksi!
Resepti on veganisoitu versio Marttaliiton reseptistä!