Vegaaniset uunitacot valmistuvat nopeasti ja ovat herkullinen arkiruoka. Vegekanan voi halutessaan korvata myös esimerkiksi kasvisjauhiksella, pavuilla, raastetulla savutofulla tai muulla vegeproteiinilla!
8 kpl, valmistusaika 25 min
Ainekset:
- 400g vegaanisia “kana”suikaleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (28 g) tacomausteseosta
- 1,5 dl vettä
- 1 prk (230 g) tacokastiketta
- 2 dl pakastemaissia
- 1 pkt (8 kpl) vehnätortilloja
- 125 g Porlammin Vege plus -juustoraastetta
- 1 dl juustonmakuista kauraruokakermaa
Valmistus:
- Esivalmistele haluamasi vegekanasuikaleet. Paista suikaleet öljyssä pannulla. Mausta tacomausteella. Lisää vesi, tacokastike ja maissit.
- Kypsennä kastiketta keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes se hieman paksuuntuu.
- Jaa kastike tasaisesti jokaiseen tortillaan niin, että se peittää noin puolet tortillaletusta. Jätä hieman tyhjää tilaa reunalle. Ripottele kastikkeet päälle juustoraaste ja lorauta hieman kaurakermaa juustoraasteen päälle. Taita tortillan tyhjä reuna kanneksi. Siirrä tortillat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa tai 175-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa tortillat kuumina!
Resepti on veganisoitu versio K-ruoan Uunitacot-reseptistä!