BLOGI

Kotitekoinen Hesen soijatortilla

Pikaruokaraflojen hands down paras annos on mun mielestä Hesburgerin soijatortilla. On vähän ärsyttävää, että sieltä pitää joka kerta ottaa ne juustokuutiot pois ja vaihtaa majoneesi (miksi vegaaniseen annokseen pitää väkisin panna epävegaanisia aineita sekaan?!), mutta muuten soijatortilla on aika lähellä täydellistä pikaruoka-annosta.

Olen liittynyt airfryer-kulttiin hiljattain ja sain idean kokeilla, saisiko Hesen soijatortillan tehtyä kotona. Ja voin kertoa, että kokeilu oli GREAT SUCCESS! Soijatikuista tuli rapeita ja meheviä, juustokuutioille löytyi hyvä vegaaninen vastine ja jopa soossit ovat on point.

Tallenna tästä resepti ja ota kokeiluun! Soijatikut voinee valmistaa myös kiertoilmauunissa tai uppopaistamalla, mutta en ole kokeillut näitä tapoja.

Ainekset kahdelle:

Rapeat soijatikut:

  • 2 rkl kasvisfondia
  • 2 dl soijasuikaileita
  • 1 pss Meira Crispy Chicken -mausteseosta
  • Öljyä

Tortillat:

  • Tortillalättyjä
  • Auran vegaaninen paprikamajoneesi
  • Jäävuorisalaattia
  • Vegaaninen feta, esim. Mö tai Rainbown juustokuutiot
  • Tomaatteja
  • Sipulia

Valmistus:

  1. Keitä soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisfondia tai kasvisliemikuutio, jotta suikaleet imevät makua. Kaada keitetyt suikaleet siivilään ja painele ylimääräinen vesi pois.
  2. Pyörittele kosteat soijasuikaleet Crispy Chicken -mausteseoksessa. Suihkuta päälle öljyä.
  3. Paista airfryerissä 180°C yhteensä noin 8–10 min. Paiston puolivälissä kääntele soijatikkuja ja tarvittaessa lisää öljyä pintaan. Haluat tikuista pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä.
  4. Pilko tortillan täytteeksi tulevat kasvikset.
  5. Lämmitä tortillalättyjä hetki. Levitä lätylle ensin paprikamajoneesi, lisää hienonnettua sipulia, tomaattia, salaattia ja asettele soijatikut ja vegaaninen feta päälle. Kääri rullaksi ja nauti!

Paneroituja soijatikkuja voi toki syödä myös snacksina sellaisenaan. Meillä perillinen hotki tortillojen jälkeen vielä kaikki jäljelle jääneet tikut ja kysyi, kuinka pian voidaan tehdä niitä uudestaan. Veikkaan, että nämä kelpaavat tosi monen ikäisille. Helppo ja proteiinipitoinen herkku!