BLOGI

Vegaaninen ranskalaisvuoka

Hampurilaisaterian kaikki osat tulevat yhteen tässä herkullisessa vegaanisessa vuokaruoassa. Ruskea kastike, vegaaninen juustokastike ja tomaatit loihtivat yhdessä maukkaan kokonaisuuden. Voit paistaa osan ranskalaisista myös uunivuoan vierellä samalla kun vuoka valmistuu, jos haluat ekstrapaljon ranskalaisia annokseen!


4 annosta, valmistusaika 35 min

Ainekset:

  • 250 g vegejauhista
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 ps (20 g) Pirkka ruskea kastike -aineksia
  • 2 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 250 g Porlammin Vege plus -juustoraastetta
  • 2,5 dl juustonmakuista kauraruokakermaa
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 pussi kuorellisia pakasteranskalaisia
  • maustekurkkuviipaleita

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.
  2. Ruskista vegejauhis öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti.
  3. Sekoita joukkoon Pirkka ruskea kastike -ainekset ja vesi. Paista sekoittaen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä vegejauhisseos voidellun uunivuoan pohjalle (32 cm x 22 cm). Lisää kuutioidut tomaatit.
  5. Sekoita yhteen juustoraaste, ravintohiivahiutaleet ja kauakerma. Levitä tästä syntynyt kastike vuoan päälle.
  6. Asettele ranskanperunat vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa maustekurkkujen kanssa.

Resepti on veganisoitu versio K-ruoan Ranskalaisvuoasta!